Hogyan kezdjünk el fogadni az extrém sportokra

A különböző bukmékerek fogadási ajánlatainak túlnyomó többsége a hagyományos sportágakra irányul, mint például a labdarúgás, a rögbi, a tenisz, a lóverseny és az autóversenyzés. A fogadási színtér azonban hihetetlenül kiterjedt, és rengeteg különböző extrém sportág van, amelyeket érdemes megnézni azoknak a fogadóknak, akik már megunták a hagyományos sportokat. A legtöbb esetben az extrém sportfogadás nem sokban különbözik a hagyományos sportfogadástól, bár van néhány pont, amit érdemes szem előtt tartani, ahogyan azt itt meg fogjuk vizsgálni.

Az extrém sportok típusai

Az extrém sportok világa számos különböző sportágat foglal magában, amelyek mindegyike más-más módon működik. Ezek a főbb kategóriák:

 • A vízi sportok: Az ebbe a kategóriába tartozó sportok mindegyike a vízben zajlik, édes- és sósvízben egyaránt. A szörfözés, a kajakozás, a csónakázás, a szörfözés és a sárkányhajózás csak néhány a népszerűbb vízi sportok közül, amelyekre fogadni lehet.
 • Téli sportok: A legtöbben valószínűleg ismerik a téli olimpiát, amely talán a legjobb éves esemény arra, hogy fogadásokat kössön. A téli sportoknak, mint például a snowboard, a motoros szánhajtás és a síelés, mind saját, megfelelő eseményei vannak, és mindegyikre rengeteg fogadóiroda kínál fogadási lehetőséget.
 • Légisportok: A spektrum extrémebb végén a légisportok állnak, amelyek az ejtőernyőzésből, ejtőernyőzésből, siklóernyőzésből és még sok másból állnak. Az ilyen típusú fogadások oddsai nagyon eltérőek lehetnek, főként az ilyen jellegű eseményekben rejlő veszély miatt. Ezen kívül sokkal nehezebb lehet fogadásokat találni rájuk, mivel nem olyan sok bukméker foglalkozik velük.
 • Hegyi sportok: Végül pedig itt vannak a hegyi sportok, amelyek bár nem olyan extrémek, mint a légi sportok, mégis elég izgalmasak, és remek fogadási lehetőségeket kínálnak. A motokrossz, a hegyi kerékpározás, a sziklamászás, a BMX és a sziklaugrás néhány nagyszerű példa arra, hogy mire számíthatsz az extrém hegyi sportok közül.

Mit kell szem előtt tartani

Az első pont, amit mindig szem előtt kell tartani, ha extrém sportokra szeretnénk fogadni, hogy kissé nehezebb lehet olyan jó hírű bukmékerekkel találkozni, akik lefedik az adott sportágat. Ez nem jelent akkora problémát, ha az olyan népszerűbb sportágakról van szó, mint a motokrossz vagy a téli sportok, de mások eléggé hiánypótlóak lehetnek, ezért érdemes időt szánni arra, hogy felfedezzük a különböző bukmékereket, amelyek lefedik, és megnézzük, milyen oddsokat és egyéb bónuszokat kínálnak, beleértve a jó hírű magyar fogadási oldalakat is.

A legtöbb extrém sportág nem csapatokra, hanem egyénekre épül, így sokkal könnyebb a sportolók múltját kutatni, és megtudni, hogyan teljesítettek a közelmúlt eseményein. Egy másik figyelembe veendő szempont, hogy szinte mindegyik sportágat a szabadban űzik, ami azt jelenti, hogy az időjárás, amelyben zajlanak, drasztikusan megváltoztathatja a fogadás esélyeit. Előfordul, hogy rossz időjárás esetén az eseményeket egyenesen törlik, így a jó tervezés és a vészhelyzetekre való felkészülés sokat számíthat.

A legnagyobb extrém sportverseny az X Games. Az X Games-en melegebb időt igénylő sportágakat, míg a téli X Games-et a télies sportokkal rendezik meg.

Az X Games nem csak az egyes sorozatok által kínált összes sportág miatt nagyon népszerű, hanem ekkor zajlik a legtöbb extrémsportfogadás is. Sok sportfogadó elég sok fogadási lehetőséget kínál azoknak, akik az X Games-t nézik.

Íme néhány példa az extrém sportra való fogadásoknál található sportágakra:

 • Szörfözés (nagy hullámok és túraversenyek)
 • Snowboardozás
 • Hegyi kerékpározás
 • Trail futás
 • Kitesurfing
 • Sziklamászás
 • Jégmászás
 • Jet Ski
 • Vízisíelés
 • Széllovaglás
 • Motocross

Ez csak néhány példa az extrém sportok közül, amelyekre fogadhatsz. Bár a legjobb sportfogadók némelyike kínál fogadási oddsokat az extrém sportokra, egyes sportágak népszerűbbek, mint mások, és emiatt valószínűleg a népszerűbb sportágakra találsz fogadási oddsokat.

Például valószínűbb, hogy az olyan extrém sportokra, mint a szörfözés, a snowboardozás és a hegyi kerékpározás, nagyobb eséllyel találsz oddsokat, mint más, kevésbé népszerű extrém sportokra, mint a jégvitorlázás, a jégbúvárkodás, a skysurfing és a Canyoning.

Kezdő lépések

Ha elkezdesz fogadni az extrém sportokra, az első dolog, amit tenned kell, hogy regisztrálsz egy olyan sportfogadóirodánál, amely fogadási oddsokat kínál ezekre az eseményekre. Általában a nagyobb és népszerűbb sportfogadók kínálják a legtöbb sportfogadási oddsot.

Meg kell értened az extrém sportok oddsait is. Ezek egy kicsit eltérnek a többi sportágtól, tekintve, hogy az extrém sportok inkább egyénekre, mint csapatokra fogadnak.

Csakúgy, mint más sportágakra való fogadásnál, ha van egy sportfogadási számlája, menjen az extrém sportok részlegre vagy az egyes sportágakra, és keresse meg azokat az eseményeket, amelyeken kiírták az oddsokat. Ezután egyszerűen tegyen fogadást arra, hogy Ön szerint ki fog nyerni, és nézze meg, mi történik.

Stratégia a fogadáshoz

Extrém sportfogadási tippek

Az extrém sportfogadás egyik előnye, hogy egy eseményen belül inkább egyénekre fogadsz és nem egy csapatra. Emiatt könnyebben megnézheted annak a személynek a múltját, akire fogadni szeretnél, hogy hogyan teljesített az adott eseményen a múltban, és többet megtudhatsz a közelmúltbeli formájáról is.

Az extrém sportokat többnyire a szabadban űzik (a gördeszkázás nyilvánvaló kivétel), és emiatt az időjárási és egyéb körülményeket is meg kell vizsgálnod, valamint azt, hogy a sportoló, akire fogadni szeretnél, hogyan teljesített a múltban, és milyen körülmények között.

Ha például egy szörfversenyre fogadsz, nézd meg az adott verseny körülményeit. Ha nagyobb vagy kisebb hullámok várhatók, nézd meg, hogy a szörfös, akire fogadni szeretnél, hogyan teljesített az ilyen típusú körülmények között.

Mivel az extrém sportokra való fogadás túlnyomórészt egyénekre való fogadást jelent, növelheti a nyerési esélyeid, ha az eseményt hendikepbe rakod, ahogyan más egyéni sportágak, például a tenisz és a golf esetében is teszed.

Fogadás extrém sportokra – Érdemes?

Az extrém sportokra való fogadás egy viszonylag ritkán elérhető lehetőség, de szerencsére a legnagyobb nevek már kínálnak piacokat extrém sportágakra is, sőt, van, amelyek kifejezetten az X Games idejére a portfóliójukba felveszik a sportágakat. Ha ilyen sportokra fogadnál, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül, és igen, magyar fogadók számára is elérhető ez a lehetőség.

A legjobb online sportfogadási oldalak - nosza.info

Ha érdekel sportfogadás, és szeretnél minél szélesebb körben fogadásokat kötni, akkor oldalunkat segítségével megtalálhatod a megfelelő helyet ehhez.

Hírlevél

nosza.info © 2024 Minden jog fenntartva.